Moderator på företagarseminarium på Nacka Företagarträff

I mars var jag moderator på seminariet "Hur går det för Sverige, världen och företagen?" på Nacka Företagarträff.

Medverkande i panelen var:

  • Elisabeth Thand Ringqvist, VD för Företagarna.
  • Inga-Lill Berglund, VD för Atrium Ljungberg.
  • Fredrik Fexe, strategichef för Business Sweden.
  • Bengt Roström, seniorstrateg på Nordea.
  • Per Schlingmann, författare och rådgivare.
  • Rickard Westlund, regiondchef hos Intrum Justitia.

Panelen var fantastiskt bra, smart och rolig – så det var inte särskilt svårt att göra ett bra jobb!

Konferencier och moderator på Driva Eget-dagen

Över 600 företagare och blivande företagare kommer till Driva Eget-dagen i Stockholm, Göteborg och Malmö för att inspireras och få lönsamma råd. På scen står jag som konferencier och moderator.

Driva Eget-dagen är ett av Driva Egets växande affärsområden och har gått från ett event om året till sju stycken 2015. Vi har haft talare som Odd Mollys grundare Per Holknekt, inspirationsföreläsaren Mia Törnblom, serieentreprenören Ola Lauritzson, Hemfrids grundare Monica Lindstedt och proffsföreläsare som Christer Olsson och Kjell Enhager.

Jag är konferencier och moderator och ser till att ruljansen går smidigt på scen. Jag intervjuar talarna, presenterar dem och sponsorerna och ser till att det blir ett kul event med fart och fläkt. Hemligheten ligger i detaljerna: allt från klockren musik till att talarna känner sig bekväma och håller tiden är superviktigt.

En viktig roll i eventet har Driva Egets grundare och min parhäst Anders Andersson, som föreläser på scen och har hand om vårt VIP-event med Telia. Tillsammans gör vi Driva Eget-dagen till en succé!

Läs mer om Driva Eget-dagen här.

 

Styrelseledamot i Content Central

Sedan hösten 2014 sitter jag med i styrelsen för det digitala mediebolaget Content Central (Syndigate AB). Content Central är marknadsplatsen som öppnar en ny möjlighet för frilansjournalister att marknadsföra sina artiklar.

PRESSMEDDELANDE. De som ingår i nya styrelsen för Content Central (Syndigate AB) är Emanuel Dohi, digital entreprenör på Dohi Sweden AB (adjungerad ledamot), Camilla Björkman, chefredaktör på tidningen Driva Eget och tidigare frilansjournalist, Joachim Ljungquist, grundare och vd, Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager på Almi Invest och Per Spångberg, vd för Dohi Venture och med en bakgrund från bland annat Investor.

– Det känns otroligt trevligt att ha en kompetent och inspirerande styrelse på plats. Vi har nu fastställt färdvägen för företaget och om två veckor sätter vår marknadsföring igång på allvar. Bland annat skickar vi ut en egen tidning, vid namn Redaktion, till samtliga Sveriges redaktioner, säger Joachim Ljungquist.

– Mediebranschen befinner sig i en enorm strukturomvandling och det är nödvändigt med nya tjänster och produkter för att hänga med. Jag tycker att Content Central är ett klockrent exempel på detta och det är därför jag vill vara med och utveckla företaget, säger Camilla Björkman, chefredaktör för tidningen Driva Eget på LRF Media.

Camilla Björkman har jobbat som frilansjournalist sedan 2006 för tidningar som Driva Eget, Cosmopolitan, Elle och Aftonbladet. Hon har även skrivit boken Skriv, sälj & bli lönsam – så lyckas du som frilansjournalist, ett ämne som hon också föreläser om. Camilla fick pris för Årets genombrott på Tidskriftsgalan 2013.

Årets genombrott på Tidskriftsgalan

Lite ska man väl skryta på sin egen hemsida :) På Tidskriftsgalan den 14 november 2013 som anordnas av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter vann jag pris i kategorin Årets Genombrott.

Så här löd juryns nominering:

”För att ha parat sitt eget varumärke med ett av de svenska tidskrifternas starkaste, och därmed inte bara ha tagit ett nytt karriärsteg, utan dessutom antagit utmaningen att förnya entreprenörsbranschens ansikte och leda en klassisk titel mot nya framgångar.”

De syftar på min parhäst och Driva Egets grundare och profil Anders Andersson.

Tusen tack till Sveriges Tidskrifter och till juryn bestående av Jonas Nordling, förbundsordförande Svenska Journalistförbundet, Anette Novak, Change Agent, och Urban Hilding, vd Initiativ Universal (IUM). Och till Anders Andersson förstås.