Styrelseledamot i Content Central

Sedan hösten 2014 sitter jag med i styrelsen för det digitala mediebolaget Content Central (Syndigate AB). Content Central är marknadsplatsen som öppnar en ny möjlighet för frilansjournalister att marknadsföra sina artiklar.

PRESSMEDDELANDE. De som ingår i nya styrelsen för Content Central (Syndigate AB) är Emanuel Dohi, digital entreprenör på Dohi Sweden AB (adjungerad ledamot), Camilla Björkman, chefredaktör på tidningen Driva Eget och tidigare frilansjournalist, Joachim Ljungquist, grundare och vd, Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager på Almi Invest och Per Spångberg, vd för Dohi Venture och med en bakgrund från bland annat Investor.

– Det känns otroligt trevligt att ha en kompetent och inspirerande styrelse på plats. Vi har nu fastställt färdvägen för företaget och om två veckor sätter vår marknadsföring igång på allvar. Bland annat skickar vi ut en egen tidning, vid namn Redaktion, till samtliga Sveriges redaktioner, säger Joachim Ljungquist.

– Mediebranschen befinner sig i en enorm strukturomvandling och det är nödvändigt med nya tjänster och produkter för att hänga med. Jag tycker att Content Central är ett klockrent exempel på detta och det är därför jag vill vara med och utveckla företaget, säger Camilla Björkman, chefredaktör för tidningen Driva Eget på LRF Media.

Camilla Björkman har jobbat som frilansjournalist sedan 2006 för tidningar som Driva Eget, Cosmopolitan, Elle och Aftonbladet. Hon har även skrivit boken Skriv, sälj & bli lönsam – så lyckas du som frilansjournalist, ett ämne som hon också föreläser om. Camilla fick pris för Årets genombrott på Tidskriftsgalan 2013.