Jag har haft äran att jobba med en lång rad fantastiska varumärken och människor. Läs mer här!

tumblr_mjco89cUVY1rkz363o1_1280.jpg

Ett urval av vad jag har gjort

FAB Media
Mellan 2015 och 2016 jobbade jag som kommersiell förlagschef på FAB Media (tidigare Frida Förlag) med varumärkena FRIDA, SOLO, ShapeUp och CHIC. Mitt uppdrag där var att utveckla den digitala affären och tillsammans med VD och företaget driva en digital förändringsresa. Fantastiskt kul och utmanande!

Driva Eget
Fram till november 2015 jobbade jag som chefredaktör för Driva Eget (LRF Media), Sveriges främsta tidning för småföretagare som min mentor och partner-in-crime, ekonomiprofilen Anders Andersson, startat. Tillsammans med mitt fantastiska team utvecklade vi tidningen till att även bli en framgångsrik sajt på driva-eget.se. Vi drog också i gång en eventserie som heter Driva Eget-dagen. Men framför allt slogs vi varje dag för våra läsare och användare – och hjälpte dem med tips, råd och nyheter att driva mer lönsamma företag.

Företagare
Jag har drivit eget företag sedan 2006 och ser mig själv som en ständig entreprenör, oavsett hur och med vad jag jobbar. Några saker jag har gjort hittills är ...

Dentalmagazinet
2010 köpte jag tandvårdstidningen Dentalmagazinet och nylanserade den. Jag kunde från början ingenting om tandvård, men tog hjälp av de bästa och drev sedan tidningen och sajten i nästan tre år parallellt med att frilansa. Här lärde jag mig hela affären kring en tidning vilket jag fortfarande använder mig av på många sätt. Jag sålde tidningen till företaget Business Factory i januari 2013 som driver den sedan dess.

Frilansjournalist
Jag är en hängiven frilansare och har haft en egen frilansverksamhet sedan jag pluggade till journalist och sålde min första artikel. Nu för tiden skriver jag inte egna frilansknäck men brinner fortfarande för att hjälpa andra frilansare att driva lönsamma företag. Jag har även skrivit en bok på ämnet (se nedan).

Författare
Jag har skrivit två böcker: Powerprincipen (Norstedts) tillsammans med Ulrika Ek och Skriv, sälj & bli lönsam (Liber) på egen hand. Den senare var ett resultat av att jag i cirka två år drev bloggen Frilansskolan på driva-eget.se. Jag har även hållit många kurser och föreläsningar på ämnet.

Föreläsare och kurshållare
Jag har under åren föreläst och hållit kurser om allt från att driva eget, starta eget, affärstrender, digitalisering, finansiering och mycket annat kopplat till entreprenörskap och företagande. Jag gör fortfarande detta ibland, liksom modererar företagarevent. Läs mer här.

Cosmopolitan
Innan allt detta hände jobbade jag som redaktör på tjejtidningen Cosmopolitan, där jag skrev om relationer, psykologi, hälsa och karriär.

Utbildning
Jag är utbildad journalist på journalistlinjen på University of Westminster i London. Jag har även läst företagsekonomi och nationalekonomi på Uppsala universitet.