Foto av Christian Gustavsson

Jag är tyvärr fullbokad under hösten och vintern 2015. Men här nedan kan du läsa om vad jag annars erbjuder i form av workshops, konsultande och annat.

 

 

Min Mission

Med bakgrund som journalist och chefredaktör för tidningen och Sveriges största småföretagarsajt driva-eget.se brinner jag för att hjälpa andra tidningar, förlag och företag att affärsutveckla och att lyckas på nätet. Det gör jag med strategi, konsultuppdrag, föreläsningar och workshops.


Detta erbjuder jag

 • Heldagsworkshops i hur tidningar, förlag och företag kan utveckla nya idéer som kan skapa tillväxt, öka lönsamheten eller göra jobbet enklare. Ett exempel på detta är kursen "Affärsutveckla din tidning" som jag har hållit flera gånger tillsammans Anders Andersson för bland annat Sveriges Tidskrifters medlemmar.
   
 • Konsultarbete där jag aktivt går in och jobbar med redaktioner, annons och/eller marknad för att utveckla deras varumärke, framförallt digitalt. Det kan till exempel vara att öka trafiken på en sajt, jobba tillsammans med annons/marknad för att skapa nya, digitala annonskampanjer eller att vara bollplank i att skapa nya betalmodeller på nätet. Här kan jag även plocka in experter inom till exempel digital försäljning och sociala medier.
   
 • Workshop och/eller konsultarbete i hur tidningar, sajter och varumärken kan vässa sitt koncept för att sticka ut i mängden, sätta upp konkreta mål som hela teamet är med på och jobba aktivt för att nå det.
 • Moderatorskap på event eller seminarium, relaterat till entreprenörskap, företagande eller media. Läs exempel på det här och här.
   
 • Föreläsningar om affärstrender som företag kan haka på. Jag skriver också om detta i min spalt i Dagens Nyheter varannan vecka. Jag erbjuder också föreläsningar om finansiering, liksom om att starta och driva eget företag.
   
 • Större redaktionella projekt, som till exempel att ta fram en ny sajt eller en bilaga till tidningen. Jag sköter allt från ax till limpa.
   
 • Kurser och föreläsningar om hur man driver ett lönsamt företag som frilansjournalist i dagens nya medievärld. Jag har även skrivit en bok på ämnet, Skriv, sälj & bli lönsam – så lyckas du som frilansjournalist.
   
 • ... någonting annat som du är intresserad av? Kontakta mig så kan vi spåna tillsammans!

Camilla Björkman är en mycket duktig entreprenör, inspiratör och affärsutvecklare som ser sina kunders behov och hjälper dem att uppnå sina mål.
— Anders Andersson, Driva Egets grundare